Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα, που συνεδρίασαν στη Λάρισα, στο μπλόκο της Νίκαιας.
Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια, όπως τονίζουν, αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις: να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, οι αγρότες κατάφεραν να ανέβουν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις 2 το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας - Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες έκλεισαν οι ίδιοι τους παραπάνω δρόμους- χωρίς τρακτέρ ή αγροτικά μηχανήματα- και, βάσει της απόφασης που έλαβαν χθες, ο ωριαίος αποκλεισμός δρόμων θα επαναληφθεί και τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.