Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσε σπείρα ανηλίκων η οποία το τελευταίο εξάμηνο είχε διαπράξει 19 κλοπές στο Μαρούσι και την Πεντέλη. Τα μέλη της σπείρας παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε τρείς αλλοδαπούς, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα μελών της σπείρας εκ των οποίων οκτώ είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών και δύο 19χρονοι, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης συνελήφθησαν στο Μαρούσι οι τρείς Αλβανοί, ηλικίας 18, 36 και 53 ετών, που προμήθευαν τους ανήλικους με ναρκωτικά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία και κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων, κυλικεία γυμναστηρίων και κοιμητηρίων, καταστήματα και διαμερίσματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα.

Οι δράστες εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα από μηχανήματα αυτόματων πωλητών και άλλα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.