Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίηθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό τον υπουργό Νίκο Δένδια για τα εκτεταμένα επεισόδια στο χθεσινό αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού. Ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να αποδοθούν ευθύνες για τους λανθασμένους χειρισμούς της Αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια και δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος 24 Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής των μέτρων τάξης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα το πρωί με αντικείμενο τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος στην Καλαθοσφαίριση, ο οποίος διεξήχθη χθες το βράδυ, στο Κλειστό Γήπεδο του Ελληνικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε «στην ανάγκη εφαρμογής στην πράξη της εκπεφρασμένης βούλησης της Πολιτείας για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν αυτές που είδε το πανελλήνιο, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. Σκηνές με τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, όχι μόνο αμαυρώνεται το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τραυματίζεται η διεθνής εικόνα της χώρας μας».

Στη σύσκεψη σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου αποφασίστηκε:

1. Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης.

2. Με απόφαση επίσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης Ταξίαρχος.