Δεσμεύσεις έναντι των κατοίκων της Πάρου για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης του Κέντρου Υγείας του νησιού ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη, αλλά και τον δήμαρχο Αντιπάρου Γιάννη Λεβεντάκη.
Νωρίτερα, κάτοικοι και φορείς του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο καταγγέλλοντας πως το Κέντρο Υγείας στερείται παιδιάτρων και γιατρών άλλων βασικών ειδικοτήτων, όπως ορθοπεδικών.

O κ. Λυκουρέντζος δήλωσε πως δεσμεύεται ως υπουργός Υγείας στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της αντιμετώπισης των διακομιδών και βεβαίως της καλής συνεργασίας με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και το γραφείο του υπουργού «ώστε να μπορούμε να δίνουμε λύσεις κατά προτεραιότητα στις έκτακτες περιπτώσεις».

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ακόμη ότι έχει εξασφαλιστεί με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η προκήρυξη 200 και πλέον θέσεων για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), όπως επίσης και για ιατρούς με ειδικότητες οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν συγκεκριμένες μονάδες των νοσοκομείων μας.