Για ανθρωπιστική κρίση για την οποία ελάχιστοι μιλούν, κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «εμπειρογνώμονες πιστοποιούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο μιας ανθρωπιστικής κρίσης» ενώ ως αιχμή αναφέρεται «η περιοχή του λιμανιού του Περάματος, κοντά στην Αθήνα,η οποία είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής καταστροφής».

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τραγική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών δεν περιγράφεται από επίσημα χείλη, για πολιτικούς λόγους: «Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ θα πρέπει να αναγνωρίσουν ως αιτία τη λεγόμενη οικονομική "διάσωση" της Ελλάδα. Έτσι, οι αρχές έχουν επιλέξει να σιωπήσουν». 

 

Σύμφωνα πάντα με τον Guardian  «Με βάση τα κριτήρια και τα δεδομένα της ΕΕ, η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κατάσταση σοβαρής ένδειας. Το 2011, 31,4% του πληθυσμού, ή 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν με εισόδημα κάτω από το 60% του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, το 27,3% του πληθυσμού, ή 1,3 εκατομμύρια άτομα, ήταν στον κίνδυνο της φτώχειας. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το 2012, αν και τα πράγματα έχουν σίγουρα επιδεινωθεί. 

TAGS