Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση διακίνησης 840 γραμ. ηρωίνης που είχε εξιχνιαστεί πέρυσι τον Μάρτιο στη Ρόδο, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοι τους.

Πρόκειται για τον RAPI ALTIN του HEKURAN 19 ετών και τον MECANI SAIMIR του FAIK 26 ετών οι οποίοι χθες κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τις κατηγορίες της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών (χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου) και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ ο καθένας, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και δύο Αλβανοί ηλικίας 21 ετών και 34 (ο συγκεκριμένος είναι έγκλειστος για άλλη υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας μας) οι οποίοι απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία και κρίθηκαν αθώοι.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το απόγευμα της 16ης Μαρτίου 2012 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 19χρονο και τον 21χρονο και σε έλεγχο που ακολούθησε στα σπίτια τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε πως οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκεκριμένους «ρόλους», με «αρχηγό» τον 34χρονο Αλβανό «προμηθευτή» 26χρονο συμπατριώτη του και «πωλητές» τον 19χρονο και τον 21χρονο.

Και οι τρεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενεργούσαν βάσει των «εντολών» που τους έδινε ο 34χρονος κρατούμενος, ενώ η συνολική ποσότητα που συνήθως διέθεταν προς πώληση ήταν ανά μισό κιλό ηρωίνης τη φορά! Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών κάνουν λόγο πως στην αγορά της Ρόδου από τον Νοέμβριο του 2011 που ξεκίνησε η «δράση» της ομάδας, έχουν διατεθεί τουλάχιστον 2,5 κιλά ηρωίνης σε τοξικομανείς, αποδίδοντας μεγάλα χρηματικά ποσά!

Πηγή: rodiaki.gr
TAGS