Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τετάρτη και την Πέμπτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους του εργαζομένους που δουλεύουν σε προγράμματα όπως «Βοήθεια στο σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π» αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:

-νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της εργασίας του προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, -άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωσή τους με την ενσωμάτωση έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού. - άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους «που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες» - παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για «τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει την υποχρέωση όλων για υπεράσπιση του δικαιώματος στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους.