Αν είστε φαν των ίσιων μαλλιών τότε αυτό το άρθρο δεν σας αφορά! Αν, όμως, έχετε σγουρά μαλλιά και θέλετε να μάθετε πώς να τα περιποιείστε, τότε αυτές είναι οι δέκα εντολές που πρέπει να έχετε καλά φυλαγμένες στο μυαλό και στον υπολογιστή σας!

Προσοχή στην επιλογή του Σαμπουάν!

Ο καλύτερος τρόπος για να λούζετε τα σγουρά μαλλιά σας είναι ένα σαμπουάν που να χαρίζει επαρκή ενυδάτωση χωρίς να αφήνει τα μαλλιά ξηρά και κατσαρά. Τα σαμπουάν που έχουν σαν βάση το λαυρυλο θειικό νάτριο - που τυγχάνει να το έχουν τα περισσότερα σαμπουάν - είναι αποτελεσματικά μέσα καθαρισμού που όμως αφήνουν τα μαλλιά σας σκληρά. Γι' αυτό υπάρχουν τα σαμπουάν που είναι 2 σε 1, δηλαδή μαλακτικό και καθαριστικό σε ένα σαμπουάν, για να έχετε τις μπούκλες σας λείες και απαλές, με μία κίνηση.Κοντίσιονερ! Κοντίσιονερ! Κοντίσιονερ!
Όσο πιο σγουρό το μαλλί, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται να ταξιδέψουν τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής προς τα άκρα, με αποτέλεσμα από τη μέση και κάτω τα μαλλιά σας να φαίνονται ξηρά και ταλαιπωρημένα. Ξεκινήστε στο μπάνιο με ένα καλό κοντίσιονερ και στη συνέχεια, προστατέψτε και ενυδατώστε τα μαλλιά σας με ένα προϊόν styling που διπλασιάζει την ενυδάτωση, όπως ένα leave-in κοντίσιονερ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για μπούκλες που να ενυδατώνει και να μη βαραίνει τα μαλλιά.


Φτιάξτε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα!
Κάτω τα χέρια από την πετσέτα του μπάνιου για ένα λεπτό μονάχα! Μπορείτε να σταματήσετε το φριζάρισμα και να αποτρέψετε τη σκληρή, κολλώδη αίσθηση από την εφαρμογή των προϊόντων πριν βγείτε καν από το ντους. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και απλώστε τα προϊόντα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, μετά γυρίστε το κεφάλι προς τα κάτω και φέρτε το απότομα προς τα πάνω.

Μη στεγνώνετε τα μαλλιά σας χωρίς Φυσούνα!
Το κλασσικό πιστολάκι χωρίς τη φυσούνα διαταράσσει την μπούκλα γιατί επικεντρώνει το θερμό αέρα σε ένα μικρό τμήμα μόνο, ενώ η φυσούνα στεγνώνει τις μπούκλες ομοιόμορφα. Μετά, αφού εφαρμόσετε ένα προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα, γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και στεγνώστε πάρα πολύ καλά τις ρίζες κλειδώνοντας έτσι τον όγκο. Οι άκρες επειδή τείνουν να είναι πιο κατεστραμμένες, είναι καλύτερο να τις αφήνουμε να στεγνώνουν με τον αέρα.
 
Πηγή:faysbook.gr