Ο Γιώργος Μέργος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος προκάλεσε σάλο με τη δήλωσή του ότι ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός και είπε ότι μπορεί να μειωθεί και άλλο.
Είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο κ. Μέργος αμείβεται από όλες τις θέσεις που κατέχει, τότε είναι μεγαλύτερη πρόκληση να ζητεί να μειωθεί κι άλλο ο μισθός των 586 ευρώ.... Ο κ. Μέργος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004 - 2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Ήταν από τους βασικούς συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη και από τους πρωτεργάτες της ιδέας της απογραφής που οδήγησε την χώρα στην επιτήρηση. Το 2007 με εντολή του Κώστα Καραμανλή έγινε διοικητής του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Η κυρία Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και πανεπιστημιακού Γεώργιου Μέργου, κλήθηκε επίσης από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο για εξηγήσεις. Ο λόγος είναι ότι από το 2006 και μετά κατάφερε να διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια να εγκαταλείπει τις θέσεις για να πάει σε άλλες, καλύτερες!

Η παρέμβαση του κ. Αδαμόπουλου ήρθε έπειτα από καταγγελίες μελών της δικηγορικής κοινότητας της πρωτεύουσας, οι οποίοι γνωστοποίησαν στον πρόεδρο του ΔΣΑ τη συμπεριφορά της δικηγόρου. Ενδεικτικά, το 2006 διορίστηκε στον Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΟΛΠ, ενώ την τελευταία στιγμή «απετράπη» ο διορισμός της στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πλέον έχει πάρει τον δρόμο διορισμού σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνείται όσα της καταλογίζονται και μένει πλέον η απόφαση του προέδρου του ΔΣΑ σχετικά με τη συμπεριφορά της δικηγόρου.