Παρέμβαση... ζωής κάνει από σήμερα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., μοιράζοντας δωρεάν προφυλακτικά στους δρόμους της Αθήνας και ενημερώνοντας τους πολίτες -και ιδίως τους νέους- για το πώς μπορούν να προφυλαχτούν από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις τόσο σήμερα όσο και στις 14 Φεβρουαρίου σε σταθμούς του μετρό, καθώς και Προγράμματα Δρόμου (street work) σε χώρους που συχνάζει η νεολαία.

 Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας, μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (Σ.Μ.Ν) και την λοίμωξη από τον ιό H.I.V., καθώς και η προώθηση της σωστής χρήσης προφυλακτικού.


 Αναλυτικότερα, θα υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό Μοναστηράκι και Κεραμεικός (Γκάζι) ενημερωτές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με stand από τις 10.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ., ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πρόγραμμα Δρόμου σε χώρους που συχνάζει η νεολαία από τις 20.00μ.μ. έως τη 01.00π.μ. και έως τις 02.00π.μ. στο Γκάζι.