Τρεις παράνομους μετανάστες ηλικίας 18, 28 και 30 ετών έκρυβε ανάμεσα σε κιβώτια με ρούχα στο φορτηγό του ένας 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από την επικράτεια σε χώρα της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε φορτηγό, με οδηγό τον 41χρονο, που ρυμουλκούσε καρότσα και η οποία έφερε σφραγίδα τελωνείου της πόλης. Κατά την αποσφράγισή της διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της αποκρύπτονταν, ανάμεσα σε κιβώτια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εισήλθε από την Τουρκία στη χώρα μας, μεταφέροντας με το προαναφερόμενο φορτηγό ενδύματα με τελικό προορισμό την Ισπανία. Τους παράνομους μετανάστες επιβίβασε στον χώρο στάθμευσης της Νυμφόπετρας Εγνατίας Οδού, με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιταλία. Στο σημείο επιβίβασης οδηγήθηκαν από άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.045 ευρώ ενώ κατά την άφιξη των μη νόμιμων μεταναστών στον προορισμό τους, θα κατέβαλλαν κατά δήλωσή τους 500 ευρώ έκαστος στα μέλη του κυκλώματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των λοιπών μελών του κυκλώματος.


Πηγή: seleo.gr