Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εμφανίζονται οι αγρότες, ενώ επιμένουν στο αίτημά τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο. 

Οι Θεσσαλοί αγρότες και οι συνάδελφοί τους από τη Βοιωτία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αυτομάτως όλα τα αιτήματα, τονίζοντας πως το υπουργείο από την πλευρά του έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πως τα προβλήματα σιγά-σιγά αντιμετωπίζονται. 

Στο μεταξύ, ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν χθες στο μπλόκο της Ανθήλης, έξω από την Λαμία, όταν εκατοντάδες αγρότες από τη Στερεά Ελλάδα επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα. Στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, άρχισαν να πετούν προς τους αστυνομικούς πέτρες και καδρόνια, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. 

Την ίδια ώρα, στα μπλόκα των αγροτών θα βρεθεί σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. 

Λίγες ημέρες πριν από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη για το θέμα, την οποία ζήτησε ο ίδιος και όπου αναμένεται να «κονταροχτυπηθεί» με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτεται σήμερα συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματός του, τους αγρότες που κινητοποιούνται σε Λαμία και Λάρισα.

Ειδικότερα, στις εντεκάμιση το πρωί θα βρεθεί στον χώρο της Έκθεσης στη Λαμία και λίγο αργότερα, στη μία το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, δηλώνοντας έτσι την στήριξή του στον αγώνα τους και προκειμένου να επαναλάβει πιθανώς τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στο νέο παραγωγικό μοντέλο που απαιτείται κατά τον ίδιο να αποκτήσει η χώρα.