Το ακαδημαϊκό γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου στην οδό Σταδίου 5 στο Σύνταγμα κατέλαβαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν στην κατάληψη και έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ κατήγγειλαν την απρόκλητη βία των αστυνομικών. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ύστερα από επικοινωνία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομική βία κατά την κατάληψη του γραφείου του γγ του ΥΠΟΙΚ, Γιώργου Μέργου. 

Το χρονικό της κατάληψης

Ομάδα νεαρών ατόμων μπήκαν στο γραφείο, που διατηρεί ως καθηγητής πανεπιστημίου ο κ. Μέργος, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ», ενώ σε άλλο πανό στην είσοδο του κτιρίου αναφέρουν: «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Σύμφωνα με το left.gr, παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Ο Κ. Μπάρκας τραυματίστηκε στο πόδι και έπεσε στο έδαφος. Άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να τον χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχνε την ταυτότητά του. Έριξαν χημικά ακόμα και σε διερχόμενους πολίτες, σύμφωνα με το left.gr. Περιπολικό και διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται αυτήν την ώρα στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου.


Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

«Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή».