Αυτή την εποχή τα παλτό έχουν την τιμητική τους, τι πιο κομψό άλλωστε από ένα κλασικό ένδυμα όπως είναι τα παλτό. Πώς όμως θα διαλέξετε το σωστό; Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο να αγοράσετε το κατάλληλο παλτό για σας.
Καταρχάς, καλό είναι να επιλέξετε το χρώμα του παλτού να βρίσκεται στη κλασική χρωματική παλέτα όπως μαύρο, μπεζ, γκρι, καφέ. Τα κλασικά χρώματα και σχέδια στα ρούχα δημιουργούν αυτόματα ένα πιο διαχρονικό στιλ που το κάνει να είναι επένδυση. Το παλτό είναι επένδυση και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να διαθέσετε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό αφού συνυπολογίστε πως όσο πιο καλή είναι η ύφανσή του, τόσο περισσότερα χρόνια θα σας βγάζει ασπροπρόσωπη και θα σας ζεσταίνει στις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Να θυμάστε πως ένα παλτό θα πρέπει να μπορεί να φοριέται και την μέρα και την νύχτα.

Σωματότυπος αχλάδι: Επιλέξτε παλτό σε ίσια γραμμή μέχρι το μέσο της γάμπας σας ή μέχρι τον αστράγαλο. Επίσης σωστή επιλογή είναι και τα παλτό με ζώνη στη μέση αφού αναδεικνύουν την φιγούρα σας. Τι πρέπει να αποφύγετε για να μην σας προσθέσει πόντους; Τις μεγάλες εξωτερικές τσέπες αλλά και τα παλτό που έρχονται μέχρι το μέσο της περιφέρειάς σας ή τη μέση από το μπούτι σας. Τα μανίκια σας πρέπει να είναι οπωσδήποτε μακριά.

Σωματότυπος μήλο:
 Πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι τα παλτό σε γραμμή Α αφού κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα σας. Εάν θέλετε ένα παλτό σε ίσια γραμμή φροντίστε να είναι αρκετά μακρύ ώστε να σας προσθέτει ύψος. Αποφύγετε τα μεγάλα κουμπιά αλλά και τις μεγάλες τσέπες κοντά στη περιοχή της κοιλιάς.

Εάν δεν είστε ψηλή: 
Αποφύγετε τα πολύ μακριά παλτό. Προτιμήστε εκείνα που το μήκος τους φτάνει λίγο πάνω από το γόνατο ή κοντά jackets. Οτιδήποτε άλλο σε επιλογή θα σας κάνει να χάνεσαι μέσα στο ύφασμα αφαιρώντας αυτόματα πόντους από το ύψος σας. Εάν το παλτό σας είναι μέχρι το γόνατο για να δημιουργήσετε την αίσθηση πως είστε ψηλότερη σας προτείνω να επιλέξετε ένα παλτό με ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση.

Εάν έχετε παραπάνω κιλά: 
Επιλέξτε παλτό σε ίσια γραμμή μέχρι τη μέση της γάμπας. Είναι πολύ σημαντικό να αναγράφεται από ό, τι κι αν φοράτε η γραμμή του κορμιού σας. Μην το φοβηθείτε και κρυφτείτε μέσα σε μακριά υφάσματα αφού αυτόματα σας προσθέτει πόντους. Αποφύγετε τα παλτό με γούνινο γιακά αφού θα δημιουργήσουν ένα υπερβολικό αποτέλεσμα. 
Όλοι οι σωματότυποι πρέπει να δώσουν προσοχή στο μήκος από τα μανίκια του παλτό. Το σωστό μήκος στα μανίκια είναι να έχει δύο δάχτυλα μάκρος από τον καρπό. Φροντίστε να εφαρμόζει σωστά στους ώμους σας. Για να καταλάβετε ότι εφαρμόζει σωστά δείτε τη ραφή από το μανίκι που πρέπει να είναι σε ευθεία με το τελείωμα του ώμου σας.

ΠΗΓΗ: Marie Claire