Παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που οδηγούν σε αποδυνάμωση της λειτουργίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία.
Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για κίνδυνο ανθρώπινων ζωών από την καταγγελλόμενη κατάσταση.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, καθημερινά στην Αττική, 30 ασθενείς αναζητούν θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ και εξυπηρετούνται μόνον οι μισοί. Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας, στη χώρα λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και από αυτές οι 154 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αναμένεται, δε, να κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας με τη λήξη συμβάσεων των νοσηλευτών.

Η έρευνα για τις ΜΕΘ είναι ουσιαστικά η δεύτερη παρέμβαση της Εισαγγελίας για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας καθώς προηγήθηκε η εντολή για διερεύνηση, από εισαγγελικό λειτουργό, των καταγγελιών που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα για τους θανάτους τριών μικρών παιδιών εξαιτίας της μη λειτουργίας της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», που έχει κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού από τον Σεπτέμβριο του 2011.


Πηγή: in.gr