Την αντίδραση της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, «προκάλεσε» το δημοσίευμα του newpost.gr, που έθετε ερωτήματα για τη λειτουργία και τις συνθήκες νοσηλείας και φιλοξενείας των τροφίμων στο οικοτροφείο «Αθηνά», όπου έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος από φωτιά.
Η κ. Σκοπούλη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της μη έγκαιρης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΠΕΨΑΕΕ (Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη), στην περιοχή του Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ασθενή και το σοβαρό τραυματισμό τριών άλλων και ζητεί τόσο από τη Διοίκηση του Οικοτροφείου όσο και από τις αρμόδιες Αρχές τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Από το υπουργείο, πάντως, τονίζεται ότι οι υπεύθυνοι για τα θέματα Ψυχικής Υγείας διευθέτησαν άμεσα τη φιλοξενία των ασθενών του Οικοτροφείου σε άλλες στεγαστικές δομές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα των ενοίκων του Οικοτροφείου.

Η δε αρμόδια υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη αφήνει αιχμές για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα, υπογραμμίζοντας ότι το Οικοτροφείο που φιλοξενεί 13 ενοίκους επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Υγείας για το 2012 με 680.000 ευρώ.

Η κα Σκοπούλη σημειώνει ότι η μονάδα διέθετε όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, που είχε χορηγηθεί νομίμως με ημερομηνία λήξης 03/05/2012. Η ευθύνη - σημειώνει - για την τακτή και επαρκή συντήρηση καθώς και την καλή λειτουργία των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας είναι στον ιδιοκτήτη - εκμεταλλευτή - εργοδότη.

Το newpost παρακολουθεί στενά το θέμα και θα περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών, δηλαδή το πόρισμα, τόσο για να χυθεί φως στα αίτια της τραγωδίας, αλλά και για να διερευνήσει αν οι σημερινές απαντήσεις της κ. Σκοπούλη είναι πειστικές και επαρκείς.

Σχετικό θέμα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε ίδρυμα ατόμων με βαριά νοητική στέρηση