Με μεγάλη προσέλευση μαθητών συνεχίζεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής- οδοντιατρικής που υλοποιεί το τμήμα παιδείας και δια βίου μάθησης του δήμου Χανίων σε συνεργασία με τον σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού».
Η υλοποίηση του προγράμματος άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 20 του μήνα, με στόχο την αγωγή υγείας και τη δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε μαθητές των Χανίων.

Χαρακτηριστικό της πολύ μεγάλης προσέλευσης είναι το ότι έχει ήδη καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός των παιδιών που μπορούν να εξετάζονται καθημερινά (80- 100 μαθητές) με συνέπεια να μην υπάρχει δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, λόγω των εκατοντάδων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, το κινητό πολυιατρείο το οποίο στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, θα παραμείνει στην πόλη των Χανίων για δέκα ημέρες αντί των οκτώ, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η κινητή οδοντιατρική μονάδα θα μετακινείται σε όλες τις περιοχές του νομού, ενώ το κινητό πολυιατρείο θα εξυπηρετεί τους μαθητές στα εξής σημεία:

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς σήμερα Πέμπτη.

Από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 17, στο δημοτικό κατάστημα Σούδας.
   
Από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο «Μοναχής Ελιάς» στο Βαμβακόπουλο Χανίων.
TAGS