Τους προβληματισμούς της Ελλάδας σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για την αναθεώρηση της οδηγίας, η οποία αφορά τα προϊόντα καπνού, έθεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών, Τόνιο Μποργκ, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

«Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας σε ό,τι αφορά ορισμένες συνέπειες αυτής της οδηγίας στην αγροτική παραγωγή και τις γραμμές παραγωγής της καπνοβιομηχανίας στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι μέσα από το διάλογο, μέσα από την παράθεση των επιχειρημάτων πιστεύουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια αποδοχή αυτής της πρότασης για την αναθεώρηση της συγκεκριμένης οδηγίας.

Συνεχίζοντας είπε ότι επιμένει ως υπουργός Υγείας στην προσπάθεια να μειωθεί το κάπνισμα στη χώρα μας, γιατί δυστυχώς ως κοινωνία εμφανίζουμε ένα υψηλό ποσοστό καπνιστών.

Ο κύριος στόχος μας, είπε, είναι η μείωση των καπνιστών κατά 2% στα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που σημαίνει μείωση κόστους τόσο στις κυβερνήσεις, όσο και στους πολίτες, είπε ο κ. Μποργκ , δηλώνοντας ταυτόχρονα ανοιχτός σε κάθε λογική πρόταση ή σύσταση για βελτίωση της πρότασης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πελοπίδας Καλλίρης, συζητήθηκαν επίσης, οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, η προτεραιότητα στην περίθαλψη ευπαθών ομάδων, καθώς και η ενσωμάτωση της οδηγίας για τη διασυνοριακή περίθαλψη.