Με ένα εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική κρίση η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει πως  «η Ελλάδα, κοιτίδα της Δημοκρατίας, ζει την πιο ανησυχητική και δύσκολη περίοδό της»

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του εβδομαδιαίου ενθέτου Sette της Corriere de la Serra, «Τα καλοριφέρ δουλεύουν με μεγάλες διακοπές, στα συσσίτια δημιουργούνται ουρές, τα καταστήματα κλείνουν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει αυτή η καταραμένη κρίση που κατακερματίζει ελπίδες και προοπτικές. Όταν η ανεργία των νέων πλησιάζει το 60%, και η γενική ανεργία είναι πάνω από διπλάσια απ' τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πρέπει, πραγματικά, να τρέμεις τις εξελίξεις».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αντόνιο Φεράρι, αναφέρει ότι «πρόκειται για μια τρομακτική οικονομική κρίση, η οποία οφείλεται σε αστρονομικό δημόσιο χρέος, στη γενικευμένη διαφθορά, στη φοροδιαφυγή, στην προπαγάνδα των λαϊκιστών και σε αδιαφανείς συναλλαγές στις οποίες ενεπλάκησαν κυβερνήσεις και των δύο παρατάξεων».

«Ο πρόλογος, όμως, της ελληνικής κατάρρευσης -εκτιμά ο Ιταλός δημοσιογράφος- γράφτηκε με την κυβέρνηση του φιλελεύθερου- συντηρητικού Κώστα Καραμανλή».

Ο συντάκτης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Γιώργο Παπανδρέου, για την διακυβέρνηση του οποίου γράφει πως  «θύμιζε έναν αποστασιοποιημένο Σκανδιναβό τζέντλεμαν» και προσθέτει ότι «μετά την εκλογή του, χωρίς να μπορεί κανείς να χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο διαπραγματευτικό τραπέζι, η Ελλάδα άρχισε να κυλά προς το βάραθρο».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή: «Πρόκειται για εξτρεμιστές- φιλοναζί που δέρνουν τους μετανάστες, μοιράζουν τρόφιμα μόνο σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι είναι 100% Έλληνας και οι οποίοι στηρίζονται και ψηφίζονται κυρίως από αστυνομικούς»