Τη μετακίνησή τους προς τα διόδια Σπαθοβουνίου, όπου θα φτιάξουν ένα ισχυρό μπλόκο, σχεδιάζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ παραμένουν όλοι στις θέσεις τους, σε Σουληνάρι Μεσσηνίας, Βούρβουρα Αρκαδίας και το Βέλο Κορινθίας, καθώς και στα μπλόκα Κάτω Αχαΐας και Κουρλαμπά Αχαΐας.

Έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους διένειμαν οι αγρότες της Αρκαδίας στα διόδια Νεστάνης σήμερα το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο του Μάνεση στην Αργολίδα πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Μυκηνών - Ναυπλίου.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις αγρότες που προσήχθησαν χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου Κορινθίας, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό, οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Κορίνθου για να δικαστούν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά την προσέλευσή τους στο δικαστικό μέγαρο της πόλης συνάδελφοί τους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στον έξω χώρο του δικαστηρίου τους χειροκρότησαν.

Τελικά το δικαστήριο όρισε την δίκη των συλληφθέντων για την προσεχή Δευτέρα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας κρατείται στην ασφάλεια Κορίνθου.