Στα χέρια της αστυνομίας είναι δύο πολυμελείς οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά και δρούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, με τους εγκεφάλους τους να δρουν από τη φυλακή.
Συγκριμένα στις 11 και 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 7 εισαγγελικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, για τις οποίες διατέθηκαν 40 αστυνομικοί και 13 οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά 33 άτομα, από τα οποία τα 31 αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και διενεργήθηκαν 25 κατ’ οίκον έρευνες. Ενώ, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περίπου 2,5 κιλά κάνναβης, 140 γραμμάρια ηρωίνης, 583 ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 7.600 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνταν για την επικοινωνία των μελών της οργάνωσης, καθώς και βιβλιάρια – αποδείξεις καταθέσεων και προθεσμιακών λογαριασμών χρηματικών ποσών που ανέρχονται στα 160.000 ευρώ

Ως επικεφαλής των δυο οργανώσεων, ταυτοποιήθηκαν ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη 5 κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.

Σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες σε βάρος συνολικά 81 μελών των οργανώσεων, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα 74.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Από αυτούς προφυλακίστηκαν μέχρι στιγμής πέντε μέλη της μίας εγκληματικής οργάνωσης (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα συλληφθέντα μέλη, μία 32χρονη, συμμετείχε και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις. Η συλληφθείσα ενεργούσε λαμβάνοντας εντολές και από τους δύο αρχηγούς των οργανώσεων (32χρονο υπήκοο Αλβανίας και 50χρονο), χωρίς όμως να προκύπτει μέχρι στιγμής περαιτέρω σύνδεση στη δράση των δύο αυτών οργανώσεων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί και τυχόν ύπαρξη περισσοτέρων εμπλεκομένων στη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.