Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών που με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών προέβαινε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα της Αττικής.

Oι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο πριν είχαν επιχειρήσει, με χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας, να αγοράσουν συσκευή κινητού τηλεφώνου, από κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου του 2013 στις Αχαρνές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν συστήσει, από τετραμήνου τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα, η οποία συστηματικά και με τη χρήση μεγάλου αριθμού πλαστών πιστωτικών καρτών, διαφόρων τραπεζών, προέβαινε σε συναλλαγές για την αγορά καταναλωτικών αγαθών από καταστήματα της Αττικής. 

Όπως εξακριβώθηκε, από τα Τμήματα Καρτών διαφόρων Πιστωτικών Ιδρυμάτων, η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τετράμηνο επιχείρησε συναλλαγές συνολικού ύψους 36.767,85 ευρώ.

Στην κατοχή των τριών αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πλαστές πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές κινητών τηλεφώνων και αποκόμματα συναλλαγών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.