Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες όπως αποφάσισε το συντονιστικό τους όργανο που συνεδρίασε στις Σέρρες. Άγριο ξύλο στο μπλόκο της Νίκαιας με τέσσερις αγρότες να τραυματίζονται.
Εκπρόσωποι αγροτών από 20 μπλόκα συνεδρίασαν στα Κερδύλλια Σερρών αποφασίζοντας να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στην Θεσσαλονίκη αγρότες από το μπλόκο του αεροδρομίου συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, όπου δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη στάση της κυβέρνησης και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι των Θεσσαλών αγροτών ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα θα κατέβουν στην Αθήνα για να συναντήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, απαιτούν να συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Παρόντες θα είναι από τη Δευτέρα στις κινητοποιήσεις και αγρότες της Κρήτης.

Παρά την κακοκαιρία, οι αγρότες της Πελοποννήσου παραμένουν στα μπλόκα στο Μάνεση Αργολίδας, στη Νεστάνη Αρκαδίας, στον κόμβο Βουρβούρων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού στο Βέλο Κορινθίας, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αγρότες της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας πραγματοποίησαν πορεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου. Οι αγρότες φτάνοντας στα διόδια Σπαθοβουνίου, έκαναν συμβολική κατάληψη και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, από τις 4.15 το μεσημέρι και για μία ώρα, αφήνοντας να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγο μετά τις 5.00, το απόγευμα, αποχώρησαν, δηλώνοντας πως θα μείνουν στα μπλόκα μέχρι να ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους.Εν τω μεταξύ ομάδα αγροτών από την Νεμέα, σε μια συμβολική κίνηση, πήγαν στα Δερβενάκια και μπροστά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Πεδίο μάχης με τραυματίες στη Νίκαια

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ αγροτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Οι συμπλοκές άρχισαν όταν οι αγρότες επιχείρησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν του αγρότες κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα, με τους αγρότες να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, ενώ ένα περιπολικό της αστυνομίας υπέστη φθορές.