Απίστευτη επίθεση δέχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δύο φύλακες του εργοταξίου Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. 

Περίπου 50 κουκουλοφόροι έδεσαν τους δύο φύλακες, τους περιέλουσαν με βενζίνη και υπό την απειλή ότι θα τους κάψουν, έβαλαν φωτιά σε 10 αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό της εταιρείας. 

Οι κουκουλοφόροι έφεραν καραμπίνες και η όλη δράση τους διηρκησε μόλις 15 λεπτά! 

Ο ένας φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσομοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 17 προσαγωγές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα «σημειώθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 40 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χρήση εύφλεκτου υλικού και βομβών μολότοφ σε εργοτάξιο προετοιμασίας εξόρυξης μεταλλευμάτων - χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ και οχήματα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προσήχθησαν 27 άτομα τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους δράστες, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει όταν έφτασαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ που κατόπιν αυτού ξεκίνησαν την αναζήτησή τους και πραγματοποίησαν τις προσαγωγές.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, 150 περίπου άτομα που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο χώρο του εργοταξίου από την πίσω πύλη και αφού ξυλοκόπησαν, έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη τους φύλακες της εισόδου, έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις καίγοντας τρία φορτηγά, ένα γκρέιντερ, εκσκαφείς, δύο τζιπ, δύο γεννήτριες και τα κοντέινερς όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας. Μετά από αυτό, αποχώρησαν από την κεντρική πύλη. Φεύγοντας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έφραξαν με κορμούς δέντρων την πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις, στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας, ώστε να εμποδίσουν την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.