Ένοπλοι απήγαγαν επτά ξένους εργαζόμενους σε κατασκευαστική στη βόρεια Νιγηρία σύμφωνα με το Associated Press, με έναν Έλληνα να βρίσκεται ανάμεσά τους. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του υπουργείο Εξωτερικών, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ενημερώνει τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, οι εργαζόμενοι είναι από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία και τον Λίβανο. Οι τέσσερις είναι από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Πρόκειται για την κατασκευαστική εταιρεία Setraco. Οι δράστες σκότωσαν έναν φύλακα ασφαλείας στο σημείο πριν από τις απαγωγές.

Νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε μια τοπική φυλακή, καίγοντας δύο περιπολικά στην πόλη Τζαμά Ρε, στην επαρχία Μπαούτσι.

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή  ενημερώθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τηρεί ενήμερο για όλες τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της  Ιταλίας Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.  Οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους, των ενδιαφερόμενων χωρών, και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας» επισημαίνεται.

Σημειώνεται τέλος, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.