Τα έξοδα για σχολές πολεμικών τεχνών, χορού, μουσικής και γυμναστικής θα προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».
Συγκεκριμένα, σχετική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τονίζει ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών, τα ωδεία και τα γυμναστήρια.

Οι επιχειρήσεις αυτές, μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους, είτε με μετρητά είτε με πιστωτικές κάρτες.

«Ίσως το μέτρο περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Προσωπικά συμφωνώ με το μέτρο» δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών χορού Ελλάδας, Ελένη Μπουρτζίκου.

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ένας πελάτης μας, μας κατηγόρησε, φωνάζοντας ότι συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και πως έχουμε σκοπό να τον φακελώσουμε. Ένας άλλος μας απείλησε μέχρι με μηνύσεις. Άλλοι μας δίνουν ψεύτικά ΑΦΜ , ενώ υπάρχουν και ανήλικοι που δεν διαθέτουν ΑΦΜ. Το υπουργείο δεν μας έχει διευκρίνισε για αυτές τις κατηγορίες» δηλώνει υπεύθυνη επικοινωνίας γυμναστηρίου στο Νέο Ηράκλειο.

Αμόκ τρόικας που εφαρμόζει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών...