Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για επίθεση δέχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δύο φύλακες του εργοταξίου Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Τέσσερα άτομα εξετάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, αφού στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης τους συνδέουν με αυτή, και τελικά αφέθηκαν ελεύθερα ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Στο σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό βρέθηκε γενετικό υλικό και πιο συγκεκριμένα, μία κουκούλα με αίμα, μία κουκούλα full face, μία χειρουργική μάσκα και αποτυπώματα μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν σχέση με τους 27 προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα.

Στο σημείο βρίσκονται και άνδρες της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να συμβάλουν στις έρευνες.

Έκκληση για νομιμότητα από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»

Έκκληση προς τις Αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπερασπίσουν την νομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, απευθύνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, με ανακοίνωση.

Η εταιρεία κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση στις εγκαταστάσεις της, στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές.

«Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή», προσθέτει.

«Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών. Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.