Σε κάθε νομό της Κρήτης, προγραμματίζεται για σήμερα από μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συλλαλητήριο και αποκλεισμός οδικών αρτηριών με τα αγροτικά τους Ι.Χ. και τα τρακτέρ τους.
Το ραντεβού στο Ηράκλειο δίνεται στις 12 το μεσημέρι στο Γιόφυρο, από όπου θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΑΣΝΗ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν την Τρίτη 19 του μήνα και, τέλος, οι αγρότες θα ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους που κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Σήμερα, στο μπλόκο στο Γιόφυρο, θα μοιράζονται κηπευτικά στους πολίτες.

Στο Ρέθυμνο, αγροτοκτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί στην περιοχή του Σταυρωμένου. Οι αγρότες της ΟΑΣ Ν. Χανίων θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στις 10.00 το πρωί στον κόμβο του Κλαδισού και στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία μέσα από την πόλη των Χανίων θα καταλήξουν στην εθνική οδό στο Πλατάνι της Σούδας. Καθοριστικό για το αν οι αγρότες των Χανίων προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό της εθνικής οδού θα είναι η μαζικότητα που θα έχει η κινητοποίηση στο Πλατάνι. Παραμένει από την περασμένη Τετάρτη το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στη διασταύρωση προς τα Μεγάλα Χωράφια. 

Στο Λασίθι οι αγρότες στήνουν μπλόκα στον κόμβο Αγίου Νικολάου, σήμερα, και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο Σεληνάρι, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, με αποκλεισμό του δρόμου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης (Αναχώρηση από την πλατεία στις 9:30 π.μ. με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αναχώρηση με Ι.Χ. από τον κόμβο Ξηροκάμπου στις 10:00 π.μ.)

«Οι αγρότες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας. Για ένα αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, για ένα αγροτικό τομέα που παράγει εθνικό πλούτο. Λέμε όχι στις πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr