Αλλοδαπός από την Αλβανία, ηλικίας 24 χρόνων και γείτονάς της είναι ο δράστης της δολοφονίας της 80χρονης, η οποία διαπράχθηκε πριν από πέντε ημέρες στο σπίτι της στην Ισταιαία Ευβοίας. Ο δράστης συνελήφθη χθες και ομολόγησε ότι σκότωσε την ηλικιωμένη με κασμά προκειμένου να τη ληστέψει.
Στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το γεωργικό εργαλείο με το οποίο σκότωσε την 80χρονη, ρούχα και παπούτσιαπου φορούσε την συγκεκριμένη ημέρα, στα οποία βρέθηκαν ίχνη αίματος.
 
Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί νεκρή την 13-02-2013 το μεσημέρι μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας της και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ βρέθηκαν ίχνη αίματος πάνω στο κρεβάτι και στους τοίχους του υπνοδωματίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης εισήλθε τα ξημερώματα στην οικία της 80χρονης, παραβιάζοντας παράθυρο της κεντρικής εισόδου, προκειμένου να αφαιρέσει χρήματα για να προμηθευτεί ναρκωτικά σκευάσματα (είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών).

Ο 24χρονος έγινε όμως αντιληπτός από την ηλικιωμένη και επειδή τον αναγνώρισε, της επιτέθηκε με τον κασμά που κρατούσε στα χέρια του και τη σκότωσε κτυπώντας την στο κεφάλι.

Έπειτα έψαξε στο εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς τελικά να μπορέσει να βρει και να αφαιρέσει κάτι. Μετά χρησιμοποίησε πετσέτα και σύρμα καθαρισμού μαγειρικών σκευών, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη αίματος από τον κασμά και τα αποτυπώματά του από τον χώρο του εγκλήματος.

Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.