Ένας επικελευστής του Λιμενικού έσωσε έναν 43χρονο άνδρα που «βούτηξε» με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη το πρωί της Κυριακής.

Ο Σπυρίδων Μαυρωτάς βούτηξε σε βάθος 4,5 μέτρων και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον 43χρονο που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν το περιστατικό ήταν ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ανακοίνωση του δήμου Μαρκοπούλου:

«Άξιος πολλών συγχαρητηρίων είναι ο Επικελευστής Λ.Σ. Μαυρωτάς Σπυρίδων, ο οποίος κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός 43χρονου άνδρα, που «βούτηξε» με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, ακριβώς μπροστά από το Λιμεναρχείο.

Το πρωί της Κυριακής, 17/2/2013 και ώρα 8:00, ο κύριος Μαυρωτάς Σπυρίδων, έχοντας βάρδια,  παρατηρεί ένα αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός πορείας και να πέφτει μέσα στα θαλασσινά νερά. Δίχως να χάσει λεπτό, πέφτει και ο ίδιος στη θάλασσα, καταφέρνοντας να ανασύρει με τη δεύτερη βουτιά τον 43χρονο άνδρα, από τα 4,5 μέτρα βάθος!

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το γεγονός, ότι να νερά ήταν εξαιρετικά θολά, ο Επικελευστής Λ.Σ. Μαυρωτάς Σπυρίδων κατόρθωσε να απεγκλωβίσει από το αυτοκίνητό του και να βγάλει τον άνδρα από τη θάλασσα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ο 43χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου ευτυχώς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για απόπειρα αυτοκτονίας. Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης κος Στέφανος Τσάκαλος,  τα τελευταία έξι χρόνια έχουν σημειωθεί τρεις αυτοκτονίες στο ίδιο σημείο.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συγχαίρει τον κο Μαυρωτά Σπυρίδωνα για την εξαίρετη και γενναία πράξη του, καθώς χάρη σ’ αυτόν, σώθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Η γενναία του πράξη, αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας»!