Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», ενώ την ίδια ώρα, παρενέβη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανατεθούν σε εφέτη ανακριτή οι δικογραφίες των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα στιγμιότυπα καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος της εγκατάστασης και δείχνουν τους δράστες να προκαλούν φθορές, κρατώντας πυρσούς και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ.


Δείτε τα πλάνα του ΣΚΑΪ:

null

Εφέτη-ανακριτή για τα επεισόδια ζητεί ο Άρειος Πάγος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια στη Χαλκιδική, σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται για τη λειτουργία της μεταλλευτικής δραστηριότητας της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η παραγγελία του κ. Δασούλα δόθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πριν από δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, όπου ζητεί τη δίωξη παντός υπευθύνου για τα σοβαρά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι ομάδα πολιτών υπό την προστασία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν έντονα στην μεταλλευτική δραστηριότητα, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ακόμη, αναφέρονται όλα τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στις 30.3.2012, 5.8.2012 και τον περασμένο Οκτώβριο με επιθέσεις κουκουλοφόρων, με βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά, ρόπαλα, κ.λπ., αλλά και κατά του Δημαρχείου. Κατά τα επεισόδια αυτά κινδύνευσαν να καούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζαν, ενώ πυρπολήθηκαν τα αυτοκίνητά τους.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να προστατεύσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου των οποίων η ζωή απειλείται, καθώς και ότι η σχετική προανάκριση καθυστερεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές πρόκειται να ερευνήσουν κατά πόσο έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα κατάλληλα μέτρα που απαιτούνται και έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες, καθώς έχει καταγγελθεί ότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη είναι μικρή σε αριθμό και οι μέχρι τώρα διώξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος μόνο (και όχι κακουργήματος), μολονότι έχουν διαπραχθεί βαρύτατα αδικήματα και απειλούνται ζωές.Σχετικά θέματα:


Μήνυση κατέθεσε ο 54χρονος προσαχθέντας στις Σκουριές Χαλκιδικής

Ελεύθερος ο 54χρονος, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές