Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδα περιμένουμε σήμερα Τρίτη.
Αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 11 στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 5 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενισχυόμενοι τοπικά σε θυελλώδεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες που τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι έντονες, περιμένουμε στην Αττική. Από το απόγευμα θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους.

Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και βελτίωση αργά το βράδυ θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν υα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ εν΄ω η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στις Κυκλάδες υα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς εντάσεως έως και 4 μποφόρ ενώ αργότερα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 89 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: