Ένας 23χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, γιος συνδικαλιστή και ένας 22χρονος φοιτητής στο Πολυτεχνείο, γιος απόστρατου αξιωματικού είναι τα δυο νέα πρόσωπα που αναζητούνται από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε βάρος τους εκδόθηκαν από τον ειδικό ανακριτή εντάλματα σύλληψης την περασμένη Παρασκευή, με τα οποία κατηγορούνται για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού στο υποκατάστημα της Αγροτι- κής Τράπεζας στον Φιλώτα της Φλώρινας, η οποία έγινε στις 28 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου.

Πρόκειται για δύο φοιτητές, τον Φοίβο Χαρίση - Πούλο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και τον Αργύρη Ντάλιο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και φοιτά στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Ο πατέρας του Φοίβου Χαρίση είναι δραστήριος συνδικαλιστής, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι δύο φοιτητές κατηγορούνται για συμμετοχή στη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας, για την οποία κατηγορείται και ο Δημήτρης Πολίτης που συνελήφθη στον Βελβενδό. Στη ληστεία στον Φιλώτα μετείχαν τουλάχιστον τέσσερις δράστες, ανάμεσά τους και επιβεβαιωμένα μία γυναίκα. Με την απειλή καλάσνικοφ τότε οι δράστες, που είχαν καλύψει με κουκούλες τα πρόσωπά τους, άρπαξαν 110.000 ευρώ

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι έπαιξαν υποστηρικτικό ρόλο στη ληστεία ενώ συνδέονται με τον συλληφθέντα στον Βελβεντό Κοζάνης, Γιάννη Μιχαηλίδη γνωστό και ως «τοξοβόλο». Ειδικότερα, οι δυο νεαροί είχαν συλληφθεί έπειτα από έναν τυχαίο έλεγχο λίγο μετά τη ληστεία της Φλώρινας, όταν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα και τους συνέλαβαν για απείθεια. Τότε είχαν οδηγηθει στο Αυτόφωρο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.