Νέο ποινολόγιο για την αδήλωτη εργασία

Νέο ποινολόγιο για την αδήλωτη εργασία
Η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, με αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους παραβάτες, προβλέπεται στο νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».
Πυλώνας του νομοσχεδίου είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο «Αριάδνη» με το οποίο επιδιώκεται να μπει φραγμός σε φαινόμενα παραβατικότητας στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και η θέσπιση ενός αυστηρού πλαισίου κυρώσεων για κάθε δημόσιο λειτουργό που εμπλέκεται σε περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εκτιμά ότι από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού προγράμματος διασύνδεσης των ασφαλιστικών Οργανισμών θα εξοικονομηθούν πόροι 600 εκατ. ευρώ, που θα μπορούν να διατεθούν για την προώθηση δράσεων που αφορούν στη στήριξη της απασχόλησης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.


Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο