Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την υπόθεση της διανομής των τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολύτεκνους του νησιού.

Οι οικογένειες των πολυτέκνων άρχισαν να ξεσηκώνονται στα μέσα Ιανουαρίου 2013, οπότε και άρχισε και η διανομή τροφίμων που δικαιούνται να λαμβάνουν μία φορά το χρόνο ως ενίσχυση των οικογενειών τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, αρκετές οικογένειες πολυτέκνων κατά την παραλαβή των τροφίμων διαπίστωσαν ότι πήραν λιγότερα (σε κιλά) από αυτά που δικαιούνται. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εύλογη αντίδραση και οργή τους, καθώς όπως οι ίδιοι τόνιζαν δεν έχουν πάρει ούτε τα μισά τρόφιμα από τα προβλεπόμενα.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατά συρροή και κατά εξακολούθηση καθώς και παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. 

Για την υπόθεση θα γίνει προανάκριση (τα ποινικά αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος) την οποία έχει αναλάβει αυτοπροσώπως η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία Μέρη