Τις νέες μειωμένες τιμές στην υδροδότηση σε διάφορες κατηγορίες καταναλωτών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά την εισήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας προς το Σώμα, δια του προέδρου της επιχείρησης κ. Χρήστος Τσοχαταρίδης.
Από πλευράς αντιπολίτευσης ασκήθηκε κριτική καθώς ναι μεν υπήρξε συμφωνία για τις μειώσεις πλην όμως όπως σχολίασε ο κ. Καλλιοντζής οι μειώσεις αυτές είναι περισσότερο τρικ παρά ουσία, ενώ τονίστηκε ότι θα έπρεπε αυτές να είναι πιο γενναίες. 

Ο κ. Τσοχαταρίδης στην εισήγηση του ανέφερε πως στη ΔΕΥΑΚ λαμβάνοντας υπόψη το γενικό κλίμα καθώς και μία άλλη σειρά παραμέτρων, αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα κοινωνικό τιμολόγιο που αφορά πολλές κατηγορίες καταναλωτών.

Αποφασίστηκε οριζόντια μείωση κατά 3% για καταστήματα και κατοικίες, μείωση 90% για άπορα άτομα αποκλεισμένα από κάθε δραστηριότητα, 50% για ΑΜΕΑ, 80% για πολυμελείς οικογένειες, 50% για μακροχρόνια ανέργους 30% για τρίτεκνες οικογένειες και μείωση της τιμής κατά 20 λεπτά το κυβικό για κτηνοτρόφους.

Πηγή: ert.gr