Με επεισόδια και πετροπόλεμο  μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών «έκλεισαν τον κύκλο τους» οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ομάδα αντιεξουσιαστών στο ύψος της Πανεπιστημίου επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ με ρίψη μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και δακρυγόνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας τραυματίας από τα επεισόδια καθώς αντιεξουσιαστές θεώρησαν ότι πρόκειται για μέλος Χρυσής Αυγής και του επιτέθηκαν. 
Η ένταση ωστόσο αυτήν την ώρα έχει μεταφερθεί στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κατέφυγαν νεαροί μετά από επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας κοντά στο Σύνταγμα.

Λίγο νωρίτερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο στη Χαλκοκονδύλη, ενώ διαδηλωτές που είχαν αποκλειστεί στην κάτω πλευρά του Συντάγματος ύψωσαν... χάρτινες γκιλοτίνες αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που τους οδηγούν στην εξαθλίωση.Το πρωί, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν αγρότες που κατέβηκαν με τα... τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

Σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η πορεία του ΠΑΜΕ απο την Ομόνοια στο Σύνταγμα. Μέλη της ΠΑΣΥ (Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης) έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ξεπέρασαν τις 25.000. Μάλιστα, διαδηλωτές εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση με δύο τρακτέρ, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας, που έφτασε με δύο γερανοφόρα οχήματα. 

Στην πορεία βρέθηκε και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Δεν έχει άλλη επιλογή ο λαός από το να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος ως τη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο» δήλωσε.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από το Χίλτον έως τη συμβολή Πατησίων και Αλεξάνδρας. Ολοι οι περιφεριακοί δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο είναι επίσης κλειστοί. 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Σύνταγμα. «Η περίοδος της εικονικής ευφορίας της κυβέρνησης έλαβε τέλος. Όσοι πίστεψαν μετά τις εκλογές τον Σαμαρά ότι θα έκανε επαναδιαπραγμάτευση και ότι μετά τη δόση του Δεκεμβρίου θα ερχόταν η ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο

Στο Σύνταγμα και τα τρακτέρ

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι σήμερα συνεχίζουν τον αγώνα τους δίνοντας το παρών και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γενικής απεργίας. Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί οι αγρότες με τα τρακτέρ τους δίπλα στις κλούβες των ΜΑΤ!


Ποιοι απεργούν 

Εν τω μεταξύ, μετ’ εμποδίων θα γίνουν σήμερα οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο και τις τράπεζες λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας και τη διασφάλιση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 


Από την απεργία αναμένεται να παραλύσει ο χώρος της Υγείας αφού στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι οδοντίατροι όλης της χώρας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Στις κινητοποιήσεις  επίσης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (καθηγητές, δάσκαλοι, καθηγητές, εφορίες, υπουργεία, νοσοκομεία κα), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ), στις τράπεζες, στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα απεργούν οι ναυτικοί έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ, οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Στη γενική απεργία συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.