«Φύλλο και φτερό» έκαναν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το ισόγειο διαμέρισμα  της πολυκατοικίας στην οδό Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν την έρευνα στο διαμέρισμα το μεσημέρι της Τρίτης και μέχρι το πρωί της Τετάρτης «ξεσκόνιζαν» το σπίτι από άκρη σε άκρη για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων που θα τους φέρουν πιο κοντά στα υπόλοιπα μέλη της ληστείας της Κοζάνης που έχουν διαφύγει ή θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δύο φοιτητών που σχετίζονται επίσης με τους «Πυρήνες».
 
Έπειτα από πολύωρες έρευνες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν ορισμένα σημαντικά ευρήματα μέχρι στιγμής αναζητώντας ακόμη στοιχειά που σχετίζονται με τη δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα έχουν βρεθεί δέκα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε για τη μίσθωση του διαμερίσματος. Εντοπίστηκαν ακόμη πέντε usb και διάφορες ιδιόχειρες σημειώσεις με κωδικοποιήμενες φράσεις που αποσκοπούσαν στις μεταξύ τους κρυπρογραφημένες επικοινωνίες- συνεννοήσεις.
 
Επίσης βρέθηκαν ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, κάρτες μνήμης, φυσίγγια τουφεκιού, χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πολιτών, σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, ρούχα, σακίδια, κλειδιά οικείων, εξαρτήματα για τον καθαρισμό όπλων και το πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του διαμερίσματος.
 
Το διαμέρισμα φέρεται να αποτελούσε ένα ακόμη κρησφύγετο των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Τον συγκεκριμένο χώρο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι είχε νοικιάσει ο Δημήτρης Πολίτης με πλαστή ταυτότητα  που είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του. Την είχε νοικιάσει τους τελευταίους τρεις μήνες, στα μέσα Δεκεμβρίου, και φαίνεται να ήταν το τελευταίο σπίτι που διέμεναν καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και άτομα που συμμετείχαν στις ληστείες του Βελβεντού Κοζάνης και Φιλώτα Φλώρινας, πριν συλληφθούν.

Εντοπίστηκε το κλεμμένο τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι Χαρίσης και Ντάλιος

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχές εντόπισαν στη Νάουσα το τζιπ με το οποίο σύμφωνα όλες τις ενδείξεις χρησιμοποίησαν χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής οι Χαρίσης και Ντάλιος, καταζητούμενοι για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό.

Το όχημα εντοπίστηκε σε παράπλευρο δρόμο της Χριστοδούλου Λουκά στη Νάουσα με τις αρχές να το αναζητούν εδώ και 19 ημέρες.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν οδοντίατρο τον οποίο είχαν ακινητοποιήσει οι καταζητούμενοι.
 
Αναστασία Γαλάνη