Κάποτε τα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας ήταν η Ακρόπολη, η αρχαία αγορά, το αρχαιολογικό μουσείο....Στην Ελλάδα της κρίσης όμως αξιοθέατο έγινε η ίδια η κρίση και η ζωή του νεοέλληνα!
Αμερικανικό πρακτορείο διοργανώνει τρίωρη τουριστική ξενάγηση στην Αθήνα της κρίσης έναντι 70 ευρώ. Η ξενάγηση ξεκινάει από το Σύνταγμα και τη Βουλή όπου όπως γράφει στο διαφημιστικό του το site του πρακτορείου Contexttravel εδώ οι τουρίστες ενημερώνονται για την πολιτική κατάσταση της χώρας και τη διαχείριση της κρίσης από το 2009 όταν ξέσπασε αλλά και για τις μεγάλες διαδηλώσεις των Ελλήνων κατά της λιτότητας. Η ξενάγηση συνεχίζεται μπροστά από το κτίριο της Παλαιάς Βουλής αλλά και αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος και του παλαιού κτιρίου του Χρηματιστηρίου στην οδό Σοφοκλέους. 

Την ξενάγηση κάνει ο ένας έλληνας οικονομικός σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και ερευνητής διαφορετικών οικονομικών μοντέλων, ο οποίος παρουσιάζει τις «πραγματικές αιτίες και τις συνέπειες μίας από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές των πρόσφατων ετών».