Μετά τα 30 το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει τις πρώτες αλλαγές όπου δειλά – δειλά παρουσιάζονται οι ρυτίδες και διάφορα άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Το μακιγιάζ που κάνατε παλιότερα ή δεν σας πετυχαίνει ή δεν σας ταιριάζει πια, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού όπως είπαμε οι πρώτες αλλαγές στο πρόσωπο είναι πλέον αισθητές.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε:
 

- Αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα make up και concealer για το βασικό μακιγιάζ του προσώπου. Προτιμήστε μόνο αυτά που ταιριάζουν απόλυτα με το φυσικό σας χρώμα. 

- Χρησιμοποιήστε σκούρο concealer ή bronzer για να κάνετε φωτοσκιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου όπως κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, στους κροτάφους και άλλα σημεία για να διορθώσετε το περίγραμμα του προσώπου σας.

- Φωτίστε με highlighter τα ζυγωματικά και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Έτσι τα μάτια θα φαίνονται πιο μεγάλα.

- Καλύψτε τις δυσχρωμίες του προσώπου με ειδικό concealer και όχι με έντονο καλυπτικό make up.

- Προτιμήστε απαλές υφές make up ή ενυδατική με χρώμα που προσφέρουν ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα, δεν τονίζουν τις ρυτίδες και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα.

- Χρησιμοποιήστε bronzer, με μερικές απαλές πινελιές ώστε το πρόσωπο σας να είναι λαμπερό.

- Όσες έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτιμήστε τις αποχρώσεις του ιβουάρ ή σαμπανιζέ ή του ανοιχτόχρωμου μπεζ για τα μάτια.

- Όσες είσαστε μελαψές προτιμήστε τις αποχρώσεις του χαλκού ή καφέ ή bronze που θα δώσουν ένταση στα μάτια σας.

- Ποτέ μην φύγετε από το σπίτι χωρίς το ρουζ σας, ακόμα και αν είσαστε άβαφτη το ρουζ είναι απαραίτητο για να γλυκάνετε το πρόσωπο σας.
 

Πηγή: jenny.gr