Την άποψη ότι η Ελλάδα αποτελεί πειραματόζωο για την τρόικα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΖΕΙΤ» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ στην ερώτηση γιατί προχωράνε τα συνδικάτα σε γενική απεργία παρά τις προόδους που έχουν γίνει απαντά πως ο λόγος είναι η μη ανανέωση 42 κλαδικών συμβάσεων, από την οποία θίγονται 400.000 εργαζόμενοι. Ένας ακόμη λόγος είναι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%. Παράλληλα αναφέρεται στη δραματική αύξηση της ανεργίας και στις μεγάλες περικοπές των μισθών. 

Σστην επισήμανση του δημοσιογράφου πως αυτή είναι η 34η γενική απεργία και την ερώτηση τι κατάφεραν να επιτύχουν οι 33 προηγούμενες, ο κ. Παναγόπουλος απαντά: «Εμποδίσαμε να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς. Και κερδίσαμε χρόνο. Γνώρισα τους τεχνοκράτες της τρόικας και διαπίστωσα πόση διάθεση έχουν για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές. Η Ελλάδα είναι για αυτούς ένα πειραματόζωο. Η τρόικα πιστεύει στο δόγμα του σοκ -τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι οι τεχνοκράτες της τρόικας γνωρίζουν πως κόβει κανείς μισθούς και συντάξεις. Δεν έχουν ιδέα, όμως, πως να κάνουν τις τιμές να πέσουν. Το κόστος διαβίωσης συνεχίζει να είναι υψηλό, η Ελλάδα είναι μια ακριβή χώρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να πληρώσει πια ούτε τους φόρους του. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί».