Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στο κτήριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο από κατοίκους και φορείς του Λασιθίου, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις τόσο για την τύχη των νοσοκομείων, όσο και για τα ΤΕΙ.


Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο, ενώ κοντά στο κτήριο άλλα και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το μέτωπο των συγκεντρωμένων αναμένεται να ενισχυθεί με πολίτες και εκπροσώπους φορέων από την Ιεράπετρα.

Εξάλλου, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα αναφέρεται στην χθεσινή κινητοποίηση στην περιοχή Σεληνάρι και στη διαμαρτυρία που ακολούθησε στο Ηράκλειο και την χαρακτηρίζει πρωτοφανή για το νομό, σε μαζικότητα, παλμό, δυναμικότητα και πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας.

Ακόμη, καλεί Λασιθιώτες και Ηρακλειώτες να μείνουν δίπλα τους και να αγωνιστούν για τα βασικά αγαθά της υγείας και της παιδείας.

Ζητεί επίσης από την πολιτεία την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια τα νοσοκομεία του νομού, αλλά και την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών και εξασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Τέλος, καλεί την πολιτεία να σταματήσει την αποψίλωση των υπηρεσιών και επαναφορά όσων καταργήθηκαν ώστε να μη μετακινείται και να ταλαιπωρείται ο πολίτης.