Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Ηλεία, στις περιοχές των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν πολλά χωριά.

Οι δυνάμεις των δύο δήμου έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα έντονα φαινόμενα καθιζήσεων όμως έχουν ακόμα αρκετά μέτωπα να αντιμετωπίσουν.
 
Στην περιοχή Καυκανιά ο δρόμος υποχώρησε εξαιτίας κατολίσθησης στο πρανές της οδού. Κλιμάκιο από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επισκέφθηκε την περιοχή όπου πραγματοποίησε αυτοψία. 

Ανοιχτά μέτωπα έχει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο δρόμο Χελιδονίου – Νεράϊδας, όπου από κατολίσθηση πλαγιάς παρασύρθηκαν και δέντρα προκαλώντας προσωρινό αποκλεισμό.

Από την σφοδρή βροχόπτωση τα ξημερώματα της Τρίτης πλημμύρισε το τμήμα του δρόμου κάτω από την αερογέφυρα στην έξοδο της Αρχαίας Ολυμπίας προς Πύργο, όπου υπήρξε επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου για την αποφυγή πρωτίστως ατυχημάτων, λόγω της επικινδυνότητας. 

Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στο χωριό Πλάτανος μετά από την υπερχείλιση αποστραγγιστικού αύλακα, επηρεάζοντας ακόμα και κατοικίες.

Στο δρόμο από τον Κρυονέρι προς Λάλα σημειώθηκε κατολίσθηση βράχου και ο δρόμος έκλεισε, επίσης στο δρόμο Κλαδέο – Λάλα μια νέα υποχώρηση του δρόμου, έχει περιορίσει σημαντικά τη βατότητα.

Στο δρόμο από Αρχαία Πίσσα προς Λάλα υπήρξε επιδείνωση της κατάσταση παρά τις ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται στο σημείο που υπάρχει πρόβλημα. 

Επίσης στον Ξηρόκαμπο υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης προς την περιοχή της δεξαμενής, ενώ παρουσιάζεται επίσης πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής. 


πηγή: ilialive.gr
TAGS