Με επιστολή του προς τον διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας ζητά εξηγήσεις για τον τραγικό θάνατο του 34χρονου τροφίμου που απανθρακώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ένα από τα θέματα που δεσπόζουν στην ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο ιατρών, είναι οι μέθοδοι «περιορισμού του ασθενή», αν δηλαδή έπρεπε η όχι να είναι ο νεαρός δεμένος στο κρεβάτι του.

Ο διευθυντής του Ψυχιατρείου Μάριος Τυροβολάς απαντά πως «στο εγχειρίδιο επείγουσας ψυχιατρικής του Harvard υπάρχουν οδηγίες για το πώς περιορίζεται ένας ασθενής, άρα είναι ψέμα αυτό που μερικοί ισχυρίζονται ότι ο περιορισμός επί κλίνης έχει καταργηθεί, μάλιστα πρόσφατα μας εδόθησαν οδηγίες από το υπουργείο για τον περιορισμό με συγκεκριμένες οδηγίες που τηρούσαμε».

Από την πλευρά, όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr,  του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Παπασταματάκης θέτει επιτακτικά τα ερωτήματα: «Πόσοι ενεργείς γιατροί υπηρετείτε στο ΨΝΤ; Πόσους ασθενείς καλύπτετε; Πόσοι νοσηλευτές υπάρχουν;Πού είναι ο Δ/ντης σας δύο χρόνια τώρα; Γνωρίζει το ΕΚΕΠΥΥ και οι διοίκηση τις ελλείψεις από πότε και τι έχουν κάνει; Κάνετε εξετάσεις υπό πολικό ψύχος οι γιατροί το προσωπικό οι ασθενείς κρυώνουν πόσες ώρες ανάβουν οι λέβητες; Ποιά είναι οι ποιότητα του φαγητού; Οι συνάδελφοι εφημερίας τι και από που τρώνε; Αν ήταν επαρκές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συνέβαινε αυτό το τραγικό γεγονός; Είχατε εγγράφως και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα κινδύνου ότι η αναλογία προσωπικού ασθενών θα οδηγούσε αργά η γρήγορα σε αυτά τα γεγονότα. Τι σας απάντησαν»;