Ικανοποίηση ΑΔΕΔΥ για την απόφαση του ΣτΕ για την εφεδρεία

Ικανοποίηση ΑΔΕΔΥ για την απόφαση του ΣτΕ για την εφεδρεία
Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετκά με την προσφυγή της κατά της διαδικασίας της εφεδρείας - προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (Ν.4024/2011) , εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ. Στην προσφυγή της η Ανώτατη Διοίκηση είχε υποστηρίξει ότι οι διατάξεις του Ν.4024/2011 είναι αντισυνταγματικές, διότι αφενός παραβιάζουν τη συνταγματική προστασία της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου οι παρεμβάσεις που έγιναν στη δημόσια διοίκηση δεν κατατείνουν στην καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών του Δημοσίου.
Αντιθέτως,ανέφερε, επρόκειτο για παρεμβάσεις που δημιουργούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων Υπηρεσιών, με σοβαρές επιπτώσεις για τους ίδιους τους πολίτες-αποδέκτες αυτών των υπηρεσιών. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι «η αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών αποφάσεων της κυβέρνησης, που οδήγησαν στην εφεδρεία και τώρα σε διαθεσιμότητα και χιλιάδες απολύσεις, δεν είναι απλώς μια θέση των Συνδικάτων, αλλά επιβεβαιώνεται πλέον από τα Ανώτατα Δικαστήρια».

Σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, «προκειμένου ο σχεδιασμός κυβέρνησης και τρόικας, για απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, να μείνει "κενό γράμμα" και να αποφευχθεί η οριστική κατάρρευση των Δημοσίων Υπηρεσιών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο