Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σύσκεψη στο Κατάκολο, όπου εξετάστηκαν, εκτενώς, όλα τα δρομολογημένα έργα (ΕΣΠΑ), ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, σχετικά με την αναβάθμιση του λιμανιού, τόσο στη θαλάσσια, όσο και στη χερσαία ζώνη. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα υποδομών της περιοχής, καθώς και η στελέχωση του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, για την καλύτερη υποδοχή και φιλοξενία των τουριστών, η δημιουργία αστυνομικού τμήματος και η παρουσία τουριστικής αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φρατζής Κολόσακας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Στέφανος Γιακουμέλος.

Ο κ. Αγγελάκας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά και ζήτησε τη συνδρομή του στην επίλυση των θεμάτων, αρμοδιότητάς του, που αφορούν το Κατάκολο, ενώ εξέθεσε, στους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων, τη βούλησή του να έχουν συνεχή και στενή συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση του σημαντικού τουριστικού προορισμού της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το Λιμενάρχη Κατακόλου αντιπλοίαρχο Διονύσιο Πουλή και εξέτασαν, από κοινού, θέματα της αρμοδιότητάς του.

Επισκέψεις στο αεροδρόμιο Αράξου και στο δασικό φυτώριο Λάππα

Επιστρέφοντας από το Κατάκολο, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον Αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα. Συζήτησε, δε, μαζί του για τα προβλήματα, τη λειτουργία και τις προοπτικές ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου, επικεντρώνοντας κυρίως, στο θέμα της αύξησης των δρομολογίων σε προορισμούς του εξωτερικού.  

 Τέλος, ο κ. Αγγελάκας επισκέφτηκε το Δασικό Φυτώριο Λάππα Αχαΐας και ξεναγήθηκε από το Γενικό Διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αντώνη Κανταρτζόπουλο και τον υπεύθυνο του φυτωρίου Βασίλη Λιάπη στις εγκαταστάσεις του, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων και ετήσιας παραγωγής 400 χιλιάδων δασικών και καλλωπιστικών φυτών, που χρησιμοποιούνται, κυρίως, για αναδασώσεις, αλλά και προσφέρονται σε δήμους, σχολεία και υπηρεσίες ή πωλούνται έναντι μικρού αντιτίμου σε πολίτες. 

Πηγή: patrastimes.gr