Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει τον επόμενο μήνα 73χρονη που συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο, για την μεταφορά ενός κιλού ηρωίνης και 215 γραμμαρίων κοκαΐνης στην Ρόδο, καθώς και ο 31χρονος Αλβανός που φέρεται ως ο «εντολέας» της.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι και συνέλαβαν την γιαγιά – βαποράκι να περιμένει έξω από παιδικό σταθμό της πόλης μας για να παραδώσει τα ναρκωτικά!

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος άσκησε διώξεις τόσο κατά της 73χρονης όσο και κατά του αλλοδαπού και συγκεκριμένα για:

- μεταφορά, κατοχή και απόπειρα παράδοσης ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και κοκαΐνης) από δράστη που δρα κατ’' επάγγελμα και κατά συνήθεια και αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (για την 73χρονη) και

- οργάνωση, χρηματοδότηση, κατεύθυνση και εποπτεία με οποιονδήποτε τρόπο στην τέλεση της μεταφοράς, κατοχής και απόπειρας παράδοσης ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και κοκαΐνης) από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (για τον 31χρονο Αλβανό). Για τις κατηγορίες αυτές και οι δύο θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάρτιο.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι, η 73χρονη μετέφερε τα ναρκωτικά την ίδια μέρα που συνελήφθη το πρωί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με σκοπό την διάθεσή τους σε τοξικομανείς, ενεργώντας κατ’ εντολή του 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας.

Οι ναρκωτικές ουσίες καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή της 73χρονης κατασχέθηκαν.

Σε ότι αφορά τον 31χρονο θεωρείται ένα από τα πλέον «γνωστά άτομα» στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ανά τη χώρα, ενώ ήδη φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες δύο υποθέσεις, εκτός αυτήν της 73χρονης, για μία εκ των οποίων έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είναι έγκλειστος στις φυλακές Πατρών κατηγορούμενος για την καλλιέργεια 241 δενδρυλλίων κάνναβης!

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως ο 31χρονος Αλβανός έχει σε κάθε σχεδόν υπόθεση στην οποία εμπλέκεται, διαφορετικά στοιχεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι έχει αλλάξει το όνομά του περισσότερες από τρεις φορές!

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου βρέθηκε πάντως η 73χρονη συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά για χρυσά κοσμήματα και αναγκάστηκε να δεχτεί να τα μεταφέρει επειδή είχε οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση.

Σε ότι αφορά τον 31χρονο Αλβανό κατά την απολογία του, αρνήθηκε ότι έχει τη παραμικρή σχέση στην υπόθεση και δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτε επ’ αυτού.
 
Πάντως με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο Αλβανός κρίθηκε και για αυτήν την υπόθεση προσωρινά κρατούμενος.Πηγή: rodiaki.gr
TAGS