Ανακάλεσε το σχετικό έγγραφό του για φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Προηγήθηκαν επιστολές διαμαρτυρίας των έξι δικαστικών Ενώσεων.

Οι έξι δικαστικές Ενώσεις απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γ. Στουρνάρα και Αντ. Ρουπακιώτη, αντίστοιχα, με την οποία ζητούσαν την άμεση ανάκληση του εγγράφου του Θ. Θεοχάρη για την υπαγωγή στο φορολογητέο εισόδημα, του επιδόματος βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου των δικαστών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι έξι Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι μετά τις επιστολές τους, η ισχύς του επίμαχου εγγράφου του κ. Θεοχάρη ανακλήθηκε με νεότερο, με αποτέλεσμα να παραμένει αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει εδώ και 14 χρόνια ότι το επίδομα βιβλιοθήκης κ.λπ. που δίνεται στους δικαστές έχει αντισταθμιστικό χαρακτήρα και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος (δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα).