Οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιάνουν δουλειά, με αποστολή να εντοπίσουν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους συστηματικά απόντες αλλά και όσους χρησιμοποιούν πλαστά δικαιολογητικά για να ανέβουν στην κλίμακα της ιεραρχίας, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τους 7.000.
Σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των επίορκων, των κοπανατζήδων αλλά και όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά επιδίδονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην αιχμή του δόρατος της επιχείρησης «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο για τον εξονυχιστικό έλεγχο των όλων των περιπτώσεων θα τεθεί το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που θα διπλασιάσει το δυναμικό του με μετατάξεις στελεχών από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που θα συγχωνευτεί με το ΣΕΕΔ.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το σχεδιασμό του υπουργείου για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα όπως αυτό της πλαστογραφίας, θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 π.μ.