Ως εκ θαύματος σώθηκε η Μαρία Φωτίου, αρχιτέκτονας, υπάλληλος της Βουλής, όταν, νωρίς το πρωί, στην προσπάθεια της να απομακρύνει τα νερά από την οροφή της Βουλής, το τζάμι υποχώρησε και βρέθηκε κυριολεκτικά να αιωρείται από το θόλο. Ευτυχώς, η έγκαιρη συνδρομή των συναδέλφων της και μιας αστυνομικού απέτρεψε τα χειρότερα.
Η άτυχη υπάλληλος, Μαρία Φωτίου είναι αρχιτέκτονας και προϊσταμένη του Τμήματος Κτηρίων και Περιβάλλοντος Χώρου της Βουλής που ανήκει στην διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκείνη την στιγμή δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχει συμβαίνει. Δεν πανικοβλήθηκα ούτε φοβήθηκα, απλά προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει».

Το ατύχημα παραλίγο να συμβεί το πρωί όταν γυναίκα υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας επιχείρησε να αδειάσει το θόλο από τα νερά προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας και οι υπουργοί να μπορέσουν να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό από την τεχνική υπηρεσία της Βουλής υπήρχε προστατευτικό δίχτυ στο θόλο και είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Η γυναίκα ήταν δεμένη με ζώνη ασφάλειας, αλλά γλίστρησε στην κοιλοδοκό, που συγκρατεί τα τζάμια του θόλου, τα γυαλιά έσπασαν έπεσαν κοντά στα υπουργικά έδρανα και η υπάλληλος βρέθηκε στο κενό αλλά ευτυχώς ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε σκίσει το χέρι της.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε τελικά καθυστέρηση.

Σχετικά Θέματα:

Παραλίγο να σκοτωθεί υπάλληλος στη Βουλή (Βίντεο και φωτό)